BlogosferaTGN

De mica en mica… l’art es multiplica

Els tastets de Màrius Domingo s'han convertit en una radiografia del mapa artístic del Camp de Tarragona
10/06/2015

El gener de 2007 començava l’aventura d’Altacapa, el blog de Màrius Domingo que amb el temps s’ha convertit en una radiografia de les manifestacions artístiques sobretot de Tarragona, però també del Camp. Aquell 12 de gener el Màrius explicava que, al nou blog, hi volia fer “la mena de crítica que els periodistes americans anomenen deadline, on el crític teatral escrivia les seves impressions després de l’estrena de l’obra i que el diari publicava just al dia següent”. I al cap de vuit anys i mig podem afirmar que aquests tastets que recullen, àgils, just les primeres emocions que ha tingut després de veure una exposició, llegir un llibre, assistir a un concert o tenir una experiència cultural han anat omplint la pica poc a poc i han esdevingut un arxiu que testimonia la vida artística de la nostra ciutat.

Aquesta setmana, el Màrius és qui ens presenta els seus tres espais imprescindibles de Tarragona, però ho fa d’una manera molt original, ja que ens recomana tres arbres; així, com ho llegiu. La recomanació no arriba només d’ell, sinó també de la seva filla, companya d’aventures. Mireu la foto que encapçala aquest article i el que ens en diuen ells…

Ens agrada una ciutat on poder passejar i recuperar el carrers per als nens. No ens agraden les places en què no es pot jugar a pilota ni córrer; ens encanta tirar-nos aigua de les fonts, fer forats al terra, dibuixar amb guix a les voreres, ballar, jugar a un, dos, tres, pica paret o jugar al mocador…  Però, sobretot, ens encanta enfilar-nos als arbres!

Tres arbres, tres parcs: aquí teniu, doncs, unes propostes pensades per als petits però també per als grans. Perquè a tots volem una ciutat que respiri i que deixi que ens n’apropiem, de tant en tant, mitjançant el joc. O no? Al Màrius li agrada apamar emocionalment l’art i la cultura que viu dia a dia i, de la mateixa manera, tant a ell com a la seva filla els agrada apamar els espais urbans que ens acullen.

Vegeu els seus arbres aquí!

> Consulteu el mapa de la #BlogosferaTGN aquí.
Visiteu l’entrada aquí.

Text: Rosa Comes
Imatges: Laia Marín – Tarragona Cultura i Màrius Domingo

Foto: Màrius Domingo

Foto: Màrius Domingo

Els bloguers que fins ara han passat per la #BlogosferaTGN han estat:

> Laia Díaz: Històries d’una càmera
> Azahara Palomares: Varmt Igen
> David Oliete
> Rosa Casas: El bloc de la Jaka
> María Sagredo: Tarragona IN
Cultius Culturals
> Emilio Barruz
> Explay.es
> Hola Tarragona
> Carles Marquès: Escenaris de terra
> Adrià Borràs
Antoni Coll



1 Comentari

  1. […] de la festa, en tots ells hi ha arbres on passar-ho molt bé. [Gràcies als de T/Blog per triar Altacapa com a bloc de la setmana, Blog of the […]

Deixa un comentari