BlocMúsicaPatrimoni

Vi i patrimoni amb la millor banda sonora

El Bouquet Festival neix amb la voluntat d'oferir una bona selecció de concerts en un entorn singular
10/07/2013
Concert del guitarrista Juan Becerra a Casa Balcells. Foto Bouquet Festival

En temps de retallades i estretors econòmiques també poden sorgir noves iniciatives culturals. Cert és que algunes propostes han desaparegut del mapa i d’altres s’han aprimat considerablement, però encara hi ha espai, voluntat i talent per buscar noves fórmules. És el cas del Bouquet Festival, un nou cicle de concerts que té lloc a Tarragona aquest estiu amb l’objectiu d’unir música, patrimoni i vi.

Al capdavant del projecte hi ha la pianista tarragonina María Parra, amb anys de carrera a les espatlles i a les mans. De la disponibilitat d’un piano en un migdia primaveral en va sortir la possibilitat d’un primer concert. I a partir d’aquí, la pregunta clau: “I per què no…?” D’un munt de trucades, gestions i maldecaps n’ha sortit un modest festival que de moment ja compta amb un bon nombre de fidels.

El remodelat claustre del seminari és la base d’operacions i principal seu d’aquest Bouquet musical, fins al punt que acull cinc dels vuit concerts del festival. La resta de cites tindran lloc a les Voltes del Pallol i el pati de Casa Balcells, al Pla del Seu, sempre en la línia d’espais singulars. Per aquests indrets el públic podrà gaudir fins al 14 de setembre de jazz, concerts de guitarra o grups a cappella en un programa d’actes que inclou noms com Xavier Pié, Miguel Javaloy o Anders Clemens, entre d’altres. “És un cartell eclèctic i amb artistes potser no gaire coneguts però de gran qualitat. No fa falta agafar grans noms per deixar satisfet al públic“, assegura la mateixa María Parra, que va ser l’encarregada d’obrir el festival.

Actuació de Carmen Becerra i María Parra al Claustre del Seminari. Foto Bouquet Festival

La proposta es completa amb un tast de vins després de cadascun dels concerts. Precisament l’aroma dels vins, el seu bouquet, ha servit per batejar la proposta. De fet, tot el festival respira ascendències franceses, país on Parra ha residit durant molts anys i on se celebren cites similars.

A més de les dificultats pròpies d’organitzar un festival amb pocs recursos, Parra reconeix que el fet de tractar-se d’una proposta nova i desconeguda fa que força gent sigui cauta a l’hora de col·laborar-hi. Tot i això, els dos primers concerts del festival ja han reunit més de 100 espectadors i ja es pensa en una segona edició per a l’any vinent.

Jordi Suriñach



1 Comentari

  1. María Parra Peñafiel
    10/07/2013 Respon

    Moltíssimes gràcies, a tú Jordi Suriñach, pel teu interès així com a l'Ajuntament de Tarragona per la bona acollida d'aquesta iniciativa i el seu recolçament.
    De nou, GRACIES!

Deixa un comentari