Arts visualsBloc

Presentacions fotogràfiques en societat

Neixen les trobades Objectiu Actiu, que volen enfortir la comunitat fotogràfica tarragonina
29/11/2013
D'esquerra a dreta, Joel Giné, Adrià Borràs i Robert Eduard, responsables de l'Objectiu Actiu

Trobar-se amb companys i amics cada dos mesos prenent unes cerveses tot veient i comentant les millors imatges dels fotògrafs tarragonins. Sona bé, oi? Doncs aquesta és, simplificant, la proposta d’Objectiu Actiu, una nova trobada fotogràfica a la ciutat que arrenca aquest dimecres 4 de desembre al Cafè Metropol.

Sota el lema de “l’espai per donar a conèixer la teva fotografia“, Objectiu Actiu és una iniciativa d’un col·lectiu homònim format per quatre joves tarragonins provinents de diferents camps de les arts visuals: Joel Giné, Robert Eduard, Pau Luzón i Adrià Borràs. “Quan vaig acabar els estudis de fotografia a l’Escola d’Art tenia clar que volia muntar alguna cosa per estar vinculat a aquest món“, explica aquest darrer.

La mecànica és molt senzilla: a través de les xarxes socials, els fotògrafs són convidats a enviar un audiovisual de les seves millors imatges. Periòdicament Objectiu Actiu organitzarà una trobada en un espai de la ciutat per veure una desena d’aquests audiovisuals, que seran presentats per cadascun dels autors. Després de la sessió, amb bona part del món fotogràfic local reunit, es presenta una magnífica oportunitat per fer comentar els treballs, fer contactes o, simplement, fer-la petar entre companys.

Cartell 1a edició d'Objectiu Actiu

El format presenta certes similituds amb l’SCAN Off, la trobada comissariada per Pep Escoda que cada dos anys permet visionar, en el marc del Festival Internacional de Fotografia de Tarragona, els treballs dels fotògrafs emergents d’arreu del món. Tot i això, Adrià Borràs aclareix que els projectes no són iguals: “Tant la periodicitat com l’àmbit són diferents, perquè nosaltres proposem trobar-nos cada sis o vuit setmanes i la convocatòria està pensada principalment per a la gent de Tarragona i voltants.”

A més, a curt termini, Objectiu Actiu té previst obrir una pàgina web que pretén convertir-se en la referència per a la comunitat fotogràfica tarragonina, amb un repositori dels treballs exhibits a les trobades i la possibilitat d’incorporar progressivament nous continguts com tutorials o centralitzar l’organització de sortides i tallers. “En aquest món ens coneixem tots bastants i sembla que tothom està entusiasmat amb aquesta idea. Veurem a on ens porta“, comenta, prudent, Borràs.

Professional o amateur, usuari d’una rèflex o usuari de les càmeres dels smartphones, amant de les imatges clàssiques o més contemporànies… Tothom està convidat a presentar el seu projecte, escoltar les opinions dels companys i, de retruc, enfortir els lligams d’una comunitat especialment activa a la ciutat. “El més divertit és que cadascú té els seus coneixements previs, el seu llenguatge i un estil propi i que tothom és igualment vàlid“, asseguren els promotors d’aquesta nova iniciativa que arrenca amb ganes. Molta sort!

Text: Jordi Suriñach



1 Comentari

  1. Romà
    03/12/2013 Respon

    Moltes felicitats a tots per aquest projecte.
    M,agrada!.

Deixa un comentari