Un dia de Sant Jordi, a Instagram, Pere Pulido va publicar una foto d’una rosa i un llibre davant del Balcó del Mediterrani que a molts ens va fer descobrir una galeria nova i fresca, plena de color i intensitat. Des de llavors, el Pere ha tingut una trajectòria ferma en aquesta xarxa social, que l’ha dut a aconseguir més de 10.000 seguidors i que l’ha consolidat com un valor fotogràfic de la ciutat.

Nascut i resident a Tarragona, el Pere, professionalment, es dedica a la venda de material elèctric, sanejament i climatització, i inverteix les seves estones lliures a fer esport, a compartir temps amb els amics, i, sobretot, és clar, a fer fotos. Com ja deveu intuir, ell és El Fotògraf Convidat del mes de maig per Tarragona Cultura. Voleu saber quin tema tractarà en la seva sèrie? Llegiu…

Quins llocs de Tarragona i del territori recomanaries per anar a fer-hi bones fotos?

Un dels llocs de Tarragona pel qual jo tinc especial predilecció és el Balcó del Mediterrani;  per a mi és gairebé màgic, cada dia és diferent; sempre fotogènic. D’altra banda, recomanaria les platges de la Costa Daurada, ja que ofereixen la possibilitat de gaudir de postes de sol úniques.

IMG_2396


Com i quan va néixer la teva passió per la fotografia?

Farà uns set anys, un amic meu es va comprar una cámara réflex, i poc a poc, em va començar a ensenyar com funcionava: en vaig quedar fascinat. Es va obrir davant meu tot un món deconegut per a mi, i vaig començar el camí per endinsar-me en l’aprenentatge d’aquesta art.

Quina és la teva formació en aquest camp? 

He fet cursos a l’Escola d´Art i Disseny de Taragona, també al Centre d’Estudis de la Imatge, i workshops amb professionals de la moda, com Gus Geijo o Jon Hernandez.

Com definiries el teu estil fotogràfic?

Busco l’impacte i l’emoció que poden causar els colors a la fotografia. No sóc d’idees fixes, sinó variat, m’agrada fer fotos molt diferents i soprendre.

Quins temes t’agrada tractar en les teves imatges?

Les sortides i postes de sol, el núvols, els reflexos i les siluetes a contrallum. M’agradaria que qui veu les fotografies percebi les emocions que sento en fer-les.

Fas distincions entre la fotografia que realitzes per encàrrec i la que fas lliurement?

No, no faig distincions. Sempre intento donar el màxim i implicar-me al cent per cent.

Abans de fer una foto, tens clar com l’has de fer?

No sempre ho tinc clar, la veritat… També m’agrada que la foto em soprengui i fer alguna cosa que ni jo mateix espero. Sempre s’ha de comptar amb un petit tant per cent d’atzar…

Des del teu punt de vista, què és el que fa que una foto sigui bona o no ho sigui tant?

Valoro molt la resposta de l’espectador; si la foto aconsegueix captar la seva atenció durant més d’uns segons és que agrada.

Recordes el dia que vas fer la primera foto “bona”?

I tant! Va ser el dia de Sant Jordi de 2014, la foto de La rosa i el llibre al Balcó del Mediterrani. Va agradar molt i em va donar una gran empenta; era de les primeres que pujava a Instagram, tenia uns 50 seguidors…, i des de llavors em va començar a seguir molta més gent.

Quan vas entrar a Instagram? Com vas conèixer l’aplicació?

El 3 d’abril de 2014. La vaig conèixer gràcies a Pablo Crescetelli (@pablocre), que és qui em va explicar amb molta paciència com funcionava.

IMG_4676

Què té de bo i de no tan bo aquesta xarxa social?

Com a possitiu destaco que pots veure moltíssimes fotos i que es pot apendre de cadascuna d’elles. El que no em convenç és que es pugui pujar més d’una foto al dia.

La utilitzes des d’un punt de vista professional?

No la utitlitzo amb l’objectiu de trobar clients,  però, gràcies a Instagram, se’m pot conèixer a llocs del món que ni m’imaginava, perquè hi mostro la meva galeria.

Digue’ns 5 usuaris de la xarxa que no ens hem de perdre i per què.

Juanjo Fuster – @juanjofuster: és un referent, el primer en qui em vaig fixar.

Pablo Crescetelli – @Pablocre: em va redescobrir Taragona a través de les seves imatges.

Jordi Burillo – @Jordibp: pels paisatges de Tarragona i de la seva arquitectura.

David de la Cruz – @livetgn: troba punts de vista diferents.

Nadia Garcia – @nadvale: sensibilitat en imatges.

Què opines de la gran afició que genera avui la fotografia entre tanta gent? Ho veus positiu o negatiu?

És molt possitiu, perquè cada cop som més els que compartim experiències, idees i vivències a través d’aquest art.

Ens podries avançar el tema que tractaràs en la sèrie per a Tarragona Cultura?

Intentaré mostrar el color i la màgia de Tarragona a través d’alguns dels seus llocs de més interès per a mi.

IMG_7152

 

Nosaltres ja tenim ganes de descobrir aquesta màgia… I vosaltres?

Entrevista: Rosa Comes
Imatges: Pere Pulido (@perepulido a IG)