El blog de Ciutat Sonora acull, des d’avui, tots els vídeos i arxius sonors relatius a la intervenció artística ideada per Miquel Àngel Marín dins d’aquest projecte d’El Teler de Llum. El Centre d’Art de Tarragona va encarregar l’any passat aquesta acció sonora al músic i escriptor, que va dibuixar un Mapa d’afectes de Tarragona mitjançant el traç d’una ruta per diverses cases d’amics seus.

La major part de vegades la visió que tenim d’una ciutat i dels llocs que hi visitem ve determinada per motius molt subjectius, com, per exemple, les amistats que hi mantenim. Així, doncs, les ciutats es presenten amb unes rutes oficials que ens mostren les “meravelles” que contenen, però alhora enclouen multitud de circuits alternatius dictats per les emocions de cadascú de nosaltres.

En el marc del projecte Ciutat Sonora d’El Teler de Llum, es va voler fer visible una d’aquestes rutes interiors i durant el 2014 es va convidar Miquel Àngel Marín perquè dibuixés aquell recorregut que conforma la seva imatge personal de Tarragona. Marín va escollir 7 localitzacions de 7 amistats i, en el procés de treball, va voler descobrir la relació que aquests amics estableixen amb el carrer, és a dir, la manera com ells relacionen el seu àmbit domèstic amb l’àmbit públic. Aquesta relació de l’àmbit domèstic i l’àmbit públic, la va veure a través de la música, i, en concret, d’un instrument sonor carregat de simbologia: l’intèrfon, un aparell que delimita les fronteres entre l’interior i l’exterior de casa nostra i que va servir com a fil conductor per articular les intervencions dels participants.

El projecte es va concebre en 2 fases: una fase presencial, corresponent a una passejada que es va fer el passat 29 de novembre des de l’Antiga Audiència fins a Casa Gasset (al c. Anselm Clavé) i durant la qual els participants de les set cases van fer discursos, actuacions i concerts a través dels seus intèrfons, i una fase virtual, que és la que ara es presenta. D’aquesta manera, el blog de Ciutat Sonora inclou ara un mapa on es pot veure la ruta i, fent clic sobre cada localització, accedir als audiovisuals de les 7 intervencions artístiques que es van realitzar i als diversos arxius sonors (entrevistes, converses, monòlegs, assajos) que les complementen i que Miquel Àngel Marín va enregistrar prèviament a aquell dia.

La ruta, doncs, ara també és virtual i es pot gaudir directament en aquest espai, des de la pantalla del propi dispositiu.

> En aquest enllaç, d’altra banda, trobareu l’explicació literària de Ciutat Sonora