BlocLlenguaPatrimoni

El RECERCAT arriba a Tarragona

La ciutat acull el 12 i 13 de maig aquesta trobada anual dels centres d'estudi de recerca local i comarcal dels territoris de parla catalana
03/05/2012
Portada programa d'actes RECERCAT 2012

Tarragona acollirà el cap de setmana del 12 i 13 de maig una nova edició del RECERCAT, la Jornada de Cultura i Recerca Local dels territoris de parla catalana. Aquesta cita, organitzada per l’Institut Ramon Muntaner, està concebuda com la gran trobada dels centres d’estudi locals i comarcals i té lloc cada any a la ciutat Capital de la Cultura Catalana.

El Palau de Congressos serà l’escenari de la jornada, que un any més s’estructurarà al voltant d’una fira on prop de 120 entitats vingudes d’arreu dels Països Catalans, agrupades en àmbits territorials, presentaran els seus treballs. Paral·lelament el visitant també podrà gaudir de set exposicions, que abasten temàtiques tan diverses com la Guerra del Francès a les Terres de l’Ebre o el món agrari a les terres de parla catalana. Les activitats es complementen amb un cicle de conferències durant tot el dissabte i amb tallers per a la canalla diumenge al matí. Totes les activitats són gratuïtes.

Dissabte al migdia tindrà lloc l’acte de lliurament dels Premis Recercat 2012, presidit pel conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell. Aquests guardons, que enguany arriben a la vuitena edició, tenen dues categories, el premi a una entitat i el premi a una persona vinculada al món dels centres d’estudis.

El RECERCAT s’ha convertit en una cita de referència on es pot trobar tota la recerca que s’està realitzat des dels centres d’estudis, entitats que treballen en àmbits com la història, l’etnologia, la literatura o la llengua, entre molts d’altres. “En un estudi recent, la Generalitat va quantificar en 45.000 les persones associades als centres d’estudi de Catalunya. Si hi afegíssim les persones de la resta de territoris de parla catalana n’obtindríem moltes més“, ha explicat Josep Santesmases, vicepresident de l’Institut Ramon Muntaner. A la ciutat de Tarragona actualment hi ha dos centres d’estudis, la Reial Societat Arqueològica Tarraconense, dedicada a la conservació del patrimoni, i el Cercle d’Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver, que treballa més globalment en el món cultural del Camp de Tarragona.

Per a Tarragona, el fet d’acollir enguany el RECERCAT representa una oportunitat de projectar-se culturalment en l’àmbit dels territoris de parla catalana i de convertir-se, un cop més, en punt de trobada per definir línies de futur, en aquest cas, en l’àmbit del coneixement.

Per a més informació:



2 Comentaris

  1. M. Carme Jiménez
    04/05/2012 Respon

    Bon dia,
    hi ha un error, els premis són el dissabte al matí, no el diumenge al matí.
    Podeu fer la modificació?
    Gràcies

Deixa un comentari