No en tenien prou organitzant uns caga tió d’alta volada o grans sopars en companyia de les seves respectives mares. Una vintena de joves tarragonins van comprovar que les seves festes privades se’ls quedaven curtes i van decidir compartir part del seu entusiasme sota el nom de La Pipel Entertainment. Enguany, ja constituïts oficialment com a associació, van donar una passa endavant i per Carnaval van agafar amb èxit les regnes de la Baixada del Pajaritu. Ara han assumit l’organització de La Sindriada, un dels actes més emblemàtics de les imminents festes de Sant Magí.

La seva primera aparició pública va ser ara fa quatre anys, quan envejosos dels balls parlats de la ciutat, van decidir que també volien dir la seva sobre l’actualitat municipal. D’aquesta manera van néixer els manaments de Santa Tecla, que es llancen des de diferents balcons de la plaça de la Font just quan s’acaba el Pregó. “Veneraràs Santa Tecla sobre totes les coses”, començaven aquestes iròniques taules de la llei el 2009. Des d’aleshores de mica en mica van adquirir més presència a la ciutat, col·laborant amb altres entitats en iniciatives com el Rotet de Santa Tecla o el ja desaparegut Ta’Rumba.

A principis d’any els arriba l’oportunitat de fer-se càrrec de l’organització de la Baixada del Pajaritu, una particular baixada d’andròmines que es fa en el marc del Carnaval de la ciutat i que enguany corria perill de no tornar a celebrar-se. A l’hora de la veritat, el Pajaritu no només no es queda moix sinó que vola més alt que mai. L’acte es renova amb un nou circuit, una zona village i un jurat ple de cares conegudes.

Sempre intentem treballar amb un nivell d’exigència elevat, de tal manera que la gent no tingui la idea que l’acte ha estat organitzat per una associació, sinó per un equip de professionals“, explica el president de La Pípel, Jordi Viñolas. Però si les empreses treballen per guanyar diners i ells són una entitat sense ànim de lucre, per què hi dediquen bona part del seu temps lliure? “Hi ha gent que es diverteix jugant a paintball i nosaltres ho fem organitzant activitats”, apunta Eloy Maroto, un altre dels seus integrants. “El nostre eslògan és ‘il·lusió d’entretenir‘”, resumeix Oriol Sánchez, un altre dels associats.

El nou model cultural de l’Ajuntament de Tarragona, que propicia que les entitats organitzin íntegrament més activitats, els ha proporcionat ara l’oportunitat de fer-se càrrec de La Sindriada del 17 d’agost. Encara estan enllestint els detalls, però ja han anunciat un nou impuls a l’acte, traslladant-lo al Pla de la Seu, canviant la proposta musical i precedint-la d’un convit pels carrers de la Part Alta de la ciutat.

Entre síndries, andròmines i manaments teclers, la gent de La Pipel té coberta bona part de les seves ànsies organitzatives i esgotat el seu temps lliure. De tant en tant, però, encara troben un moment per treure la seva màquina de fer crispetes, en consonància amb el logotip de l’entitat, com en la recent pintada de pilons del carrer Comte. “Les crispetes són un símbol d’entreteniment“, ho justifica Viñolas.