Actualitat

Lluís Miquel Hurtado: “Explicar la guerra de Síria és explicar la nostra pròpia realitat”

Periodista freelance afincat a l'Iran, ha estat un dels oradors del TEDxTarragona

Lluís Miquel Hurtado (la Canonja, 1986) va estudiar Periodisme a la Universitat Rovira i Virgili (URV), per acabar llicenciant-se a la Universidad Rey Juan Carlos.

Després d’un temps treballant com a editor de vídeo a Madrid, va deixar la feina i va marxar a Istanbul (Turquia) per treballar com a periodista freelance. Ha cobert les protestes de Gezi de 2013, el cop d’estat de 2016, la guerra de Síria, el conflicte kurd, la crisi de refugiats a Lesbos o l’ofensiva contra l’Estat islàmic, entre d’altres.

Des del 2017 viu a Teheran (Iran), des d’on col·labora principalment amb El Mundo, però també ho fa per per Rac 1, el Diari Ara, Cuatro, Hispan TV i 5W.

Quan se li pregunta com es defineix, respon que no creu en el periodista com a protagonista d’un espectacle, sinó com a eina per transmetre realitats alienes als espectadors.

Continua llegint

Blogosfera

Els 81 punts del mapa bloguer

La #BlogosferaTGN completa la seva ruta de recomanacions tarragonines

Foto: Rafael López-Monné

La #BlogosferaTGN va tancar el 2015 amb la configuració d’un mapa de Tarragona ple de recomanacions i d’emocions. Els 27 bloguers que van participar en la iniciativa de Tarragona Cultura van puntejar, cadascun, 3 espais de la ciutat que per a ells tenen un significat especial i, des dels blogs que mantenen periòdicament amb passió i constància, van explicar el perquè. A més, per presentar-se davant de tots, setmana rere setmana cada bloguer va escollir un “objecte” cultural que els defineix, un element que s’endurien a una illa deserta…

Continua llegint