BlocCultura popular

Arrenca el Carnaval de Tarragona

Del 14 al 21 de febrer
07/02/2012

El Bastiment de la Bóta donarà aquest dimarts el tret de sortida als actes del Carnaval de Tarragona. Del 14 al 21 de febrer les disfresses, la festa, la crítica i la tradició prendran el protagonisme dels carrers de la ciutat en una edició marcada pels esforços realitzats per les comparses i les entitats organitzadores dels actes.

Tot i les dificultats econòmiques que han comportat una reducció de l’aportació municipal, el Carnaval de Tarragona oferirà un any més els seus actes més característics:

• El dimarts 14, el Bastiment de la Bóta. L’Associació per a la Conservació de Figures Festives serà novament l’encarregada de dissenyar i instal·lar aquest element indissociable del Carnaval de Tarragona, que presidirà la plaça de la Font fins a la seva crema, el 21 de febrer a la nit.

• El dimecres 15, l’Entrada del Carnestoltes i la Concubina, en la primera aparició del Rei i la Reina del Tarragona i, per tant, l’estrena de les seves disfresses.

• El dijous 16, a banda dels tastos de coca de llardons i botifarra d’ou, l’atenció es trasllada en La Disfressa d’Or, la passarel·la amb les disfresses individuals més espectaculars.

• El divendres 17 serà el dia dels més menuts, que passejaran les seves disfresses pels carrers de la ciutat en el Carnaval dels Petits.

• El dissabte 18 arriba l’acte més multitudinari del Carnaval, la Rua de l’Artesania, en què desenes de comparses ofereixen les seves disfresses, la seva música i les seves coreografies en un recorregut pels carrers del centre de la ciutat plens de gom a gom.

• El diumenge 19 és el torn per a les comparses més espectaculars en la Rua de Lluïment.

• El Carnaval s’acaba el dimarts 21 amb el singular Enterrament del Rei Carnestoltes, en una jornada en què el dol i els elements festius de foc prenen el protagonisme.

A banda del vessant més tradicional, en el marc del Carnaval també hi tenen cabuda propostes obertament lúdiques com el concert dels Mojinos Escozíos (divendres 17) o la revetlla del Carnaval (dissabte 18), enguany amenitzada per Allioli i King of bongo sessions.

Diferents entitats i associacions de la ciutat aprofiten el marc del Carnaval per organitzar diferents activitats, algunes de les quals obtenen un gran ressò ciutadà. És el cas, per exemple, de la Baixada del Pajaritu, una divertida baixada d’andròmines que enguany se celebrarà el dissabte 18 tot estrenant escenari; o del Certamen Drag Queens & Drag King, que el dilluns 20 de febrer arribarà a la seva 7a edició. Enguany també hi ha novetats en aquest sentit, com la Baixada reinvidicativa del pilar caminant o de l’actuació de La Xirigota Tarragona al Magatzem.

El Carnaval tornarà a ser la primera gran festivitat de l’any per als tarragonins, la millor manera de demostrar que som capital també en tradició i festes. Així doncs, Tarragona comença amb bon beu la Capitalitat de la Cultura Catalana, que durarà durant tot el 2012 i que representa una bona oporutnitat de projectar a l’exterior la cultura de la ciutat.



2 Comentaris

  1. Pep
    16/02/2012 Respon

    dissabte a la nit, apart de la rua, que més fan a la ciutat?

    • Tarragona 2012
      16/02/2012 Respon

      Pep, dissabte a la nit tens la revetlla al Recinte Firal, festa al local de la Colla Jove i un espectacle a la Cooperativa Obrera. A la pàgina web http://carnaval.tarragona.cat podràs consultar tota la programació del Carnaval de Tarragona. Esperem que t'ho passis bé!

Deixa un comentari